Landelijke campagne: Iedereen doet wat

Eline Bergshoeff 03-05-2021
642 keer bekeken

Het ministerie van Economische Zaken startte op 1 mei een mediacampagne om inwoners bewust te maken van de noodzaak van het Klimaatakkoord en dat het landschap gaat veranderen door het zicht op windmolens en zonnepanelen. Lees wat de plannen zijn van Metropoolregio Eindhoven en waar we samen staan.

Meer duurzame energie

We gebruiken de aarde in snel tempo op. De aarde warmt op, veel planten en diersoorten verdwijnen, de zeespiegel stijgt. Om te voorkomen dat de aarde nog verder opwarmt, zijn in Nederland in 2019 maatregelen afgesproken in het Klimaatakkoord. Eén van de maatregelen is het opwekken van meer duurzame energie. Tot 2030 kan dat met zonne- en windenergie. Maar dat is niet genoeg om in Nederland ons doel te halen. Daarom komen er ook in alle regio’s meer windmolens en zonnepanelen.

Waar kunnen we het beste energie opwekken?

De 30 energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden. Maar ook welke warmtebronnen te gebruiken zijn zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. Waar is ruimte en hoeveel? Zijn de plekken maatschappelijk gezien acceptabel en financieel haalbaar?

De keuzes voor Metropoolregio Eindhoven

In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes. Metropoolregio Eindhoven is één van de dertig energieregio’s. Alle informatie over onze regio is te vinden op deze website.

  • Waar staan we nu. In de Concept RES 1.0 leest u waar we nu zijn in dit proces.
  • Aanpak per thema. Op deze pagina’s kunt u per thema lezen voor welke uitdagingen de werkgroepen staan.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van de informatie op onze website nog steeds vragen? Het kan zijn dat uw vraag over het opwekken van duurzame energie al gesteld is. Alle veelgestelde vragen beantwoorden we hier. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Bezoek voor meer informatie over de campagne de website www.iedereendoetwat.nl/res.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Adres

Metropoolregio Eindhoven
Raiffeisenstraat 18
5611 CH Eindhoven
040-259 4594

Logo

 

 

Cookie-instellingen