Bijeenkomst Slimme oplossingen bij netcongestie

29-01-2024
157 keer bekeken

Netcongestie is op dit moment een belemmerende factor als het gaat om het realiseren van onder andere de duurzaamheidsopgave waar de RES Metropoolregio voor staat.

Ook het bedrijfsleven worstelt er mee, niet alleen als het gaat om verduurzaming van de bedrijfsvoering, maar ook bij uitbreidingsplannen. Gelukkig is het niet zo dat er helemaal niks meer kan. Op 25 januari jl. organiseerden we samen met Brainport Development, VNO-NCW Co-creatie en VNO-NCW Brabant Zeeland de bijeenkomst ‘Slimme oplossingen bij netcongestie in de Brainportregio’. Meer dan 200 ondernemers, vastgoedeigenaren, parkmanagers, ambtenaren en leveranciers van slimme oplossingen lieten zich inspireren door praktische presentaties van verschillende ondernemers die hun verhaal vertelden over:

  • Meten, optimaliseren en besparen: het beter benutten van het bestaande netwerk;
  • Duurzaam opwekken en het opslaan van energie;
  • Samenwerken op bedrijventerreinen en het realiseren van energiehubs.

Ook het bedrijvenplein met regionale leveranciers van innovatieve oplossingen werd goed bezocht. Tijdens de bijeenkomst was er volop ruimte om te netwerken en contacten voor samenwerking te leggen. Want dat is waar het netwerk van de toekomst om vraagt. Netcongestie is een probleem dat we samen op moeten lossen: netbeheerders, overheid en bedrijfsleven. En dan kan er dus heel veel wel! Meer informatie is te vinden op: www.brainporteindhoven.com/netcongestie

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Adres

Metropoolregio Eindhoven
Raiffeisenstraat 18
5611 CH Eindhoven
040-259 4594

Logo

 

 

Cookie-instellingen