Hoe zorgen we dat jongeren participeren over duurzame vraagstukken?

Frederique van Betten 05-06-2023
305 keer bekeken

Vind je het belangrijk dat de mening van jongeren wordt meegenomen in duurzame vraagstukken die een intergenerationele impact hebben - zoals klimaat, energie en wonen? Maar weet je niet precies wat hun mening inhoudt en hoe je in gesprek kunt komen met jongeren?

Facilitating Company en Jong RES Metropoolregio Eindhoven organiseren zowel een digitale als een fysieke ontmoeting tussen jongeren en lokale bestuurders om elkaar beter te begrijpen. Het doel? Samen zoeken naar een oplossing voor een duurzame toekomst waarin de stem van meerdere generaties is meegenomen.  

Tijdens het gesprek worden jongeren uitgedaagd om in eigen taal en vorm invloed uit te oefenen op duurzame vraagstukken. Tegelijkertijd worden bestuurders uitgedaagd om zich proactief te verplaatsen in de jongeren, te luisteren naar hun idee├źn en zorgen, deze te begrijpen en vervolgens mee te nemen in politieke besluitvorming. Zo ontstaat er een gezamenlijk inzicht in hoe een duurzame toekomst er in het belang van zowel de jongere als bestuurder eruit kan zien. 

Wil je als bestuurder in de regio Eindhoven participeren in het gesprek met lokale jongeren? Meld je dan nu aan via onderstaande link. Deelname is vrijblijvend, kost maar een paar minuten en kan op een eigen gekozen moment. 

https://pakjeduurzametoekomst.nl/

Wil je eerst nog informatie of heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op. 

Jasmijn Kleij en Marijke Heddes 
Jong RES Metropoolregio Eindhoven
mre@jongresnederland.nl

Danny van den Boom en Frans van Rheenen
Facilitating Company
info@facilitatingcompany.nl
088-3030630

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Adres

Metropoolregio Eindhoven
Raiffeisenstraat 18
5611 CH Eindhoven
040-259 4594

Logo

 

 

Cookie-instellingen