Ondertekening intentieverklaring versnelling ontwikkeling geothermie

24-04-2023
296 keer bekeken

Op 14 april in het Speelhuis in Helmond hebben gemeenten Helmond, Someren en Eindhoven samen met Provincie, publiek energiebedrijf EBN en een aantal marktpartijen de intentie ondertekend om samen de ontwikkeling van aardwarmte of geothermie te versnellen.

Op 14 april in het Speelhuis in Helmond hebben gemeenten Helmond, Someren en Eindhoven samen met Provincie, publiek energiebedrijf EBN en een aantal marktpartijen de intentie ondertekend om samen de ontwikkeling van aardwarmte of geothermie te versnellen. Ook voor de Brabantse RES-regio’s ligt hier een belangrijke rol om alle gemeenten aan te haken bij de ontwikkelingen, vandaar dat we ook als MRE RES-regio meedoen.  

EBN (Energiebeheer Nederland) voert in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het SCAN-programma uit. Doel is meer informatie te verzamelen over de opbouw en fysieke samenstelling van de ondergrond. Hiervoor zijn drie onderzoeksboringen gepland in de MRE regio: in Deurne, in of rondom Eindhoven, en in de Kempen. De komende tijd gaat EBN op zoek naar geschikte locaties. De betreffende raden zijn of worden hierover geïnformeerd.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Adres

Metropoolregio Eindhoven
Raiffeisenstraat 18
5611 CH Eindhoven
040-259 4594

Logo

 

 

Cookie-instellingen