Vragenuurtjes: netschaarste, opslag en samenwerking gemeenten

30-06-2022
1747 keer bekeken

Op 27 en 28 juni vonden er online vragenuurtjes plaats. Centraal stond de aanpak van de uitvoering van de Regionale Energiestrategie van de Metropoolregio Eindhoven. Vragen over netschaarste, opslagcapaciteit en warmtepompen werden beantwoord. Bijeenkomst gemist? Kijk ze dan nu terug!

Gemeenten werken aan projecten. Dit doen ze met elkaar en samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Die projecten staan in het Samenwerkings- en Uitvoeringsprogramma RES MRE. Daarin staat ook hoe de partijen dat doen. Dit programma wordt deze zomer gepubliceerd en daarna actueel gehouden.

Thema’s vragenuurtjes

De aanwezige gemeenteraadsleden vroegen op maandag 27 juni onder meer naar de samenwerking tussen gemeenten en de gevolgen van netschaarste. Tijdens de bijeenkomst reageerde Enexis op de ontstane situatie en hoe dit kan worden aangepakt. Op dinsdag 28 juni brachten deelnemers onder meer het draagvlak voor de RES, de opslag van energie en geothermie ter sprake. De vragenuurtjes kunt u hieronder terugkijken. De presentatie vindt u hier.

  

Introductievideo

De vragenuurtjes startten met een korte introductievideo over de RES. Op die manier werden inwoners en nieuwe gemeenteraadsleden die onvoldoende bekend zijn met de RES, snel op de hoogte gebracht. Deze video is hieronder te bekijken.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Adres

Metropoolregio Eindhoven
Raiffeisenstraat 18
5611 CH Eindhoven
040-259 4594

Logo

 

 

Cookie-instellingen