Eindhoven heeft een nieuw online energieloket!

Ingrid Verhagen 24-05-2022
546 keer bekeken

De gemeente Eindhoven heeft een nieuw online energieloket. Inwoners kunnen hier terecht voor alle informatie over het verduurzamen van je woning, tips om energie te besparen, subsidies en persoonlijk advies. Dat is efficiënt voor zowel inwoners als de gemeente zelf.

Het voormalig Energieloket Zuidoost-Brabant stopte eind 2020. Gemeente Eindhoven wil ook in de toekomst een schone stad blijven om prettig te wonen en werken. Daarom lanceerde de gemeente een nieuw online energieloket voor alle inwoners van Eindhoven. Deze website is het startpunt voor bewoners die hun woning willen verduurzamen.

Hoe kan ik mijn woning energiezuiniger maken?

Voor inwoners die willen beginnen met energie besparen, is het belangrijk erachter te komen welke maatregel en situatie het meest geschikt is. Hiervoor kunnen zij de gratis online HuisScan doen. Ook voor huurders is er een webpagina vol energiebesparende maatregelen en tips. En zijn er nog vragen? Dan staat er een team energieadviseurs klaar, waar inwoners per mail of telefoon hun persoonlijke vragen aan kunnen stellen. 

Landelijke subsidies en acties

Naast tips, is het Eindhovense platform ook de centrale verzamelplek van landelijke acties en subsidies. Ook deelt de gemeente deelt hier gratis cadeaubonnen. De cadeaubon is, zo lang de voorraad strekt, in te wisselen voor kleine energiebesparende producten zoals LED lampen, radiatorfolie en tochtstrips. Inwoners kunnen ook kiezen voor een gratis Energiebox plus advies. Dan komt een energiecoach aan huis samen bekijken op welke manieren er energie bespaard kan worden.

Voordelen voor de gemeente

Het nieuwe platform is niet alleen een verbetering voor inwoners, het ontlast ook de ambtenaren. Vragen worden direct opgepakt door de energieadviseurs, en komen niet langer bij beleidsmedewerkers en projectleiders terecht. Dat zorgt voor minder werkdruk, minder individuele vragen en een kortere doorlooptijd. Het digitale loket is een belangrijk instrument in de energietransitie die gemeente Eindhoven en haar inwoners de komende jaren samen gaan maken. Het platform sluit ook goed aan bij de informatiebehoefte van inwoners. Uit een enquête bleek dat 78,4% van de inwoners geholpen is met een website met informatie over het  verduurzamen van de woning en een goede klantenservice. Het online energieloket beantwoordt deze behoefte.

Samenwerking

De gemeente is voor het nieuwe loket een samenwerking aangegaan met REL, het Regionaal Energieloket. Naast de klantcontactfunctie van REL heeft de samenwerking nog enkele voordelen. Realtime online monitoring van bezoek, bereik en effect van de website bijvoorbeeld. Daarnaast verzorgt REL de doorlinks naar informatie van (landelijke) subsidies e.d. Dat hoeft de gemeente niet zelf te doen.

Loketten MRE-gemeenten 

Niet alleen inwoners van de gemeente Eindhoven kunnen online terecht voor duurzaamheidsinformatie. Ook deze MRE-gemeenten hebben een digitaal energieportaal: Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-de Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

 

Bezoek het Regionale Energieloket van Eindhoven.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Adres

Metropoolregio Eindhoven
Raiffeisenstraat 18
5611 CH Eindhoven
040-259 4594

Logo

 

 

Cookie-instellingen