Introductie voor nieuwe raadsleden en bestuurders

16-03-2022
565 keer bekeken

Inmiddels zijn de verkiezingen voor de gemeenteraden alweer achter de rug. Dit betekent (deels) nieuwe raadsleden en nieuwe wethouders. Hier lees je hoe we hen gaan informeren over onze Regionale Energiestrategie en over de stappen die we de komende periode gaan zetten in de energietransitie.

  • We hebben een document met informatie over onze RES opgesteld dat ambtenaren kunnen gebruiken om hun bestuurders en raadsleden te informeren.
  • Op onze website is ook veel aanvullende informatie te vinden.
  • In juni organiseren we een online webinar waarin we in kunnen gaan op alle vragen die leven.
  • Het Nationaal Programma (NP) RES heeft een webpagina gemaakt speciaal voor (nieuwe) volksvertegenwoordigers over de RES en de rol van volksvertegenwoordigers in het proces. Daarnaast wordt vanuit het NP RES een uitgebreid inwerkprogramma opgezet voor raadsleden en bestuurders. Met als onderdelen:
  1. Een online introductiecursus ‘Maak een goede start met de energietransitie’. Met een focus op raadsleden, maar ook bestuurders kunnen aanhaken.
  2. Verdiepingswebinars over verschillende thema’s die relevant zijn voor de energietransitie. Deze zullen plaatsvinden net vóór en net na het zomerreces.
  3. Een fysieke twee-daagse introductiecursus energietransitie. Deze wordt georganiseerd in de zomerperiode: één cursus voor raadsleden en één voor bestuurders.

Vanuit de Metropoolregio Eindhoven worden diverse activiteiten georganiseerd om raadsleden en bestuurders mee te nemen in de brede opgaven voor de regio. We organiseren netwerkbijeenkomsten en een excursie in september. Ook is een magazine uitgebracht en is een introductiefilm gemaakt met informatie over de thema’s waarop we als regio samenwerken. 

X (voorheen Twitter)

Adres

Metropoolregio Eindhoven
Raiffeisenstraat 18
5611 CH Eindhoven
040-259 4594

Logo

 

 

Cookie-instellingen