Bijeenkomst ‘Nieuwe rollen in de energietransitie’

25-08-2022 43 keer bekeken

Begin

22-09-2022 om 00:00

Einde

23-09-2022 om 00:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Aan de slag met collectiviteit en publiek-private samenwerking op bedrijventerreinen.

In juni dit jaar werd duidelijk dat er harde grenzen zijn aan het elektriciteitsnetwerk in Noord-Brabant en Limburg. Geen enkel bedrijf of zonnepark kan -vooralsnog- een nieuwe aansluiting krijgen op het net.
De oplossingen zijn in zicht. Het Rijk gaat aan de slag met nieuwe wetgeving, netbeheerders gaan op zoek naar wat er wél kan, overheden gaan de ruimtelijke plannen tegen het licht houden. En tal van innovaties geven hoop dat het slimmer kan.
Maar al die radertjes grijpen nog niet in elkaar. Hoe kunnen bedrijven anticiperen op netwerk en energiemarkt? Hoe gaan provincie en gemeenten bepaalde aansluitingen prioriteren, zonder te weten wat het bedrijfsleven nodig heeft? Wat kunnen we met batterijopslag op het niveau van het hele netwerk? Hoe gaan we om met verdere elektrificering van mobiliteit en productieprocessen?
Daarbij kenmerkt dit nieuwe vraagstuk zich door nieuwe rollen: wie neemt het initiatief, wie is in staat risico’s te nemen? Wie brengt ondernemers bij elkaar – en leidt ze door het woud van wetgeving, subsidies en vooral: ieder eigen of juist gedeelde perspectieven en belangen?
Tijdens deze middag verzamelen we alle puzzelstukken en leggen ze naast elkaar op tafel. Geen kennissessie of inspiratiesessie, maar een cruciaal overzicht van alle relevante lopende sporen. Met als doel elkaar daarna beter te kunnen vinden, maar vooral onszelf de vraag te stellen:
Wat ga ik morgen anders doen?
of beter
Wat gaan we samen morgen anders doen?

Adres

Metropoolregio Eindhoven
Raiffeisenstraat 18
5611 CH Eindhoven
040-259 4594

Logo

 

 

Cookie-instellingen