Vragenuurtje RES voor inwoners

03-06-2021 353 keer bekeken

Begin

09-09-2021 om 20:00

Einde

09-09-2021 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De energietransitie is volop gaande. Dat kan vragen oproepen. Wat betekent de “komst van een zoekgebied” in mijn gemeente? Wordt de omgeving wel betrokken bij de uitvoering van de plannen? Voor deze en andere vragen kunt u zich aanmelden voor het online-vragenuur voor inwoners.

Planning RES 1.0
Op woensdag 21 juli geeft het Portefeuillehoudersoverleg (Poho) Energietransitie de voorlopige versie van de RES 1.0 vrij. Op die avond stond een vragenuurtje gepland voor volksvertegenwoordigers en de dag erna een vragenuurtje voor inwoners. Het is te kort dag om alle teksten goed door te nemen en hierover vragen te stellen. Daarom zijn de vragenuurtjes verplaatst naar direct na de zomer, namelijk op woensdag 8 en donderdag 9 september voor respectievelijk volksvertegenwoordigers en inwoners. Zo heeft iedereen voldoende tijd om zich in de voorlopige versie van de RES 1.0 te verdiepen.

Eind september wordt RES 1.0 vrijgegeven. Vanaf dat moment start de besluitvorming in alle 21 gemeenteraden, bij de twee waterschappen en de provincie. Het moment van de behandeling van de RES 1.0 verschilt per gemeente. Kijk hiervoor te zijner tijd naar de vergaderagenda op de website van uw gemeente. Het overzicht van de data volgt na de zomer ook op deze website.

Vragen over de energietransitie
De energietransitie is volop gaande. Onze regio profiteert al jaren van duurzame energie van windmolens en zonneweides. Met de regionale energiestrategie gaan we meer energie opwekken uit zon en wind. Dit heeft gevolgen voor de leefomgeving. Dit kan vragen oproepen. Wat betekent de “komst van een zoekgebied” in mijn gemeente? Wordt de omgeving wel betrokken bij de uitvoering van de plannen? En waarmee moet ik als inwoner rekening houden?

Online-vragenuurtje
Voor deze en andere vragen organiseren we dit online-vragenuurtje voor inwoners. Ons team is aanwezig om al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Er wordt momenteel veel gesproken over de beperkte netcapaciteit en transportschaarste in de regio. Enexis gaat hier tijdens het vragenuurtje op in.

Datum: Donderdag 9 september van 20.00 – 21.00 uur. Graag vragen we u om uiterlijk om 19.55 uur in te loggen, zodat we om 20.00 uur het webinar kunnen starten.     

Aanmelden: Aanmelden voor dit webinar kan via deze link.                      

Link sessie: Diegenen die zich hebben aangemeld ontvangen rond 7 september een e-mail met inloggegevens van het webinar. 

Het webinar wordt opgenomen. Deelnemers die niet in beeld willen komen, worden vriendelijk verzocht hun camera uit te zetten.

Adres

Metropoolregio Eindhoven
Raiffeisenstraat 18
5611 CH Eindhoven
040-259 4594

Logo

 

 

Cookie-instellingen